dijous, 28 de febrer del 2019

TENIM PUGÓ A LES FAVERES!

L'altre dia a l'hort vam tenir una sorpresa desagradable, hi havia pugó a les faveres.
Vam veure uns punts negres a les fulles i també estaven les fulles menjades.



Quan vam arribar a l'escola vam consultar què era el pugó i com podíem solucionar-ho.

Els pugons són insectes que solen tenir entre 1 i 4 mm de longitud. Poden ser verds, grocs o negres. Es reprodueixen amb molta facilitat atacant pràcticament totes les plantes menys aquelles que contenen olis essencials que els repel·leixen.



Entre les principals plagues tenim els pugons, els quals es desenvolupen especialment amb l’augment de la temperatura, a partir de la primavera.

La calor i la sequedat afavoreixen el seu desenvolupament. Davant els primers indicis haurem d’aplicar una sèrie de remeis. 

El temps sec afavoreix el desenvolupament dels pugons. Regar les plantes adequadament pot frenar el seu avanç, especialment si apliquem un bon ruixat de les branques i fulles amb una certa pressió el que, al mateix temps, pot ajudar a retirar-los de les plantes.


Controlar les formigues i afavorir el desenvolupament d’insectes que destrueixen els pugons és una manera adequada de prevenir l’expansió d’aquests.

Plantar plantes culinàries o aromàtiques intercalades amb les plantes que poden atacar els pugons ajudarà a prevenir que aquestes últimes s’infectin. Entre aquestes tenim la sàlvia, romaní, l’all, la melissa, menta o l’alfàbrega.


Control biològic dels pugons:
Una altra possible manera de controlar als pugons és mitjançant productes químics naturals obtinguts de les plantes.
Es poden trobar sabons insecticides especialment preparats per a la fumigació quan es dilueixen amb aigua. Tenen l’avantatge de respectar les espècies d’insectes i són biodegradables.
Insectes que es mengen als pugons: Una manera de controlar els pugons és utilitzar procediments biològics com la utilització d’altres insectes que se'ls mengen com les marietes. Les marietes es poden comprar i deixar-les en el nostre hort o jardí.
Entre els productes més efectius i ecològics per eliminar les plagues es troba l’oli de nemp.

Com que estem a l'hivern no hem trobat marietes i al Sindicat dels Pagesos ens van donar un producte natural i el vam tirar a les fulles.



Uns dies després quan vam tornar a l'hort les faveres estaven molt millor i fins i tot, han començat a sortir les flors d'on sortiran les faves.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada