Per la massa:
- 800 gr de farina
- 400 ml d'aigua
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- un pessic de sal
Pel farcit:
- 250gr de Xistorra
- 250 gr de beicon
- 1 paquet de frankfurts petits
- 1 paquet de mozzarela ratllada
- 1 pot de tomàquet fregit
- 1 ceba
ELABORACIÓ:
Es posen en un bol tots els ingredients de fer la massa i es comença a amassar amb les mans. Al principi és una pasta molt enganxatosa i queden els dits molt bruts, però mica en mica, quan hi anem barrejant la farina i remenem ben insistentment, va quedant una massa més compacta i podem fer-ne un bola sencera.
La dividirem en tantes parts com comensals hi haurà, nosaltres érem sis. Cadascú agafa la seva part de massa i amb l'ajut del corró es va aplanant fins que quedi fina però no massa prima; ha de tenir una mica de gruix per poder-la manipular.
Després, cadascú es prepara amb paper d'alumini un con que farà de suport de la massa que hi posarem al voltant. Quan hi posem la massa, l'anem sellant mullant-nos els dits amb aigua, perquè no quedi cap forat, sobretot a la base.
Els cons a punt i ja es poden posar cap per avall a la safata del forn prèviament escalfat a 180º durant 20 minuts.
Un cop queden ben torradets es treuen i es deixen refredar una mica per llavors omplir-los amb els ingredients que hem preparat, talls de xistorra, beicon, salsa de tomàquet, ceba tallada petita i sobretot, al capdamunt hi posem el formatge ratllat. Per acabar-los de fer, només cal posar-los en un got que farà de suport i els posem a gratinar una estona al forn i quan el formatge estigui ben fos i enrossit, ja els podem treure.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada