INGREDIENTS per a 4 persones:
- 4 o 5 patates mitjanes tirant a grans
- 1 ceba grossa
- oli d'oliva suau
- 5 ous
- sal
PREPARACIÓ:
Pelem les patates i la ceba. Tallem la patata a rodanxes
no massa primes i la ceba a llunes.
Posem dos dits d'oli a la paella i fregim la patata i
després la ceba i salem, primer a una intensitat mitja i després a foc
suau tapant la paella uns 15 minuts. Remenem de tant en tant per tal que no
s'enganxi. Sabrem que és cuita quan amb la forquilla de fusta la punxem i la
trobem prou tova sense que estigui massa desfeta.
Colem amb un colador, posant a sota un bol gran per
recollir-ne l'oli, i procurem que quedi ben eixut.
Posem una paella al foc, més petita que la que hem fet
servir per fregir, amb una cullerada sopera de l'oli que haurem recollit i
preparem un plat de diàmetre més gran que la paella i ben pla, ens servirà per
tombar la truita.
Batem els ous dins d'un bol gran i tot seguit hi afegim la patata i la ceba. Remenem bé.
Batem els ous dins d'un bol gran i tot seguit hi afegim la patata i la ceba. Remenem bé.
Aboquem la barreja quan l'oli sigui ben calent. Baixem un
pèl la intensitat del foc. Amb una espàtula de fusta anirem voltant el diàmetre
de la truita i amb el mànec l'anirem movent perquè no s'enganxi.
Passats uns 3-4 minuts posem el plat a sobre i tombem la
truita, tornem a posar oli a la paella i. quan trobem que és prou calent,
aboquem amb compte la barreja. Ara és el moment d'anar fent la truita ben
rodona amb l'ajuda de l'espàtula, mimeu-la. Tot això a foc suau perquè quedi
ben cuita. amb el mànec anem movent-la per evitar que se'ns enganxi i quan
veiem que ja és cuita, la tornem a tombar. Si creiem que no està prou cuita
sempre podem tornar-la abocar amb compte.
Ara només cal que feu un bon pa amb tomàquet i a gaudir!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada