divendres, 2 de febrer de 2018

GASPATXO ANDALÚS

Encara no us havíem explicat les receptes que hem fet aquest curs i ara us volem posar al dia.
Al setembre vam començar el Taller de cuina i com que encara feia calor un del primers plats que vam preparar va ser el "Gaspatxo andalús". 

Els ingredients són:

1 kg de tomàquets madurs
1/2 cogombre mitjà sense llavors
½ pebrot vermell mitjà
½ pebrot verd mitjà
½ ceba tendra mitjana
1 dent d’all sense el germinat interior
Opcional: la molla d’1 tros gran de pa del dia anterior (70 g de molla aprox.)
60 ml d’oli d’oliva verge extra
20 ml de vinagre de Xerès
2 c.c. de sal
Pebre negre al gust
50-200 ml aprox. d’aigua freda (a ull, en funció de l’aigua que ja portin els tomàquets i com ens agradi el resultat final)
Rostes de pa fregides per l’acompanyament


Preparació:
1.      Netejar totes les verdures i tallar-les a trossos.





2.      Posar-les dins d’una olla gran i triturar-les amb la batedora elèctrica.
3.      Si volem posar molla de pa, afegir-la en aquest moment i triturar bé.
4.      Si veiem que ens queda el gazpacho massa espès, afegir una mica d’aigua freda i triturar.


5.      Afegir l’oli d’oliva poc a poc mentre se segueix triturant a velocitat lenta.
6.      Acabar d’amanir amb el vinagre, la sal i el pebre al gust.
7.      Passar pel colador xinès i reservar a la nevera.
8.      Servir el gazpacho andalús fred acompanyat de rostes de pa fregides. Opcionalment, també es pot acompanyar d’ou dur, pebrot i cogombre picat en macedònia (dauets petits).

Boníssim i sobretot, molt refrescant!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada