dijous, 18 de gener del 2018

TALLER DE PINTURA A L'OLI

Hola a tots,

No us creureu el que vam estar fent al primer trimestre!!

Una excel·lent artista de Sant martí de Tous, la Núria Riba, va venir a l'escola i ens va ensenyar la tècnica de pintar a l'oli.

Primer ens va explicar quins materials necessitàvem: cavallet, pintures a l'oli, paleta, pinzells, aiguarràs (inolora i ecològica) i teles de pintor.





Després ens vam iniciar a dibuixar amb carbonet, que es fa servir per fer l'esboç d'allò que després pintarem. Embruta els dits i s'ha d'esborrar amb una goma especial. Va bé per fer ombres, difuminar... Costa una mica de treballar-hi perquè es trenca.




En acabat, s'ha d'agafar la tela i comprovar si estava tensada. Ara ja podem començar a dibuixar. Fem el que en diem "l'esboç". Es tracta de mirar l'objecte o persona i fer-ne un esquema molt senzill amb formes geomètriques. Després ja anirem perfilant cada part de l'objecte i al final hi afegirem els detalls.



Ara ja preparem la paleta, les pintures i els pinzells. Hi posem els colors primaris i dos més: blau cian, groc, magenta, blanc i negre. D'aquests, en podrem obtenir els altres colors secundaris, utilitzant una mica d'aiguarràs i fent barreges a la paleta.


Primera capa: es tracta de pintar tota la tela amb els colors bastant dissolts amb l'aiguarràs. D'aquest procés se'n diu "tacar". Es pinta tota la tela de manera molt ràpida i més o menys del color que toca, sense fer cap detall.


Segona capa: ara ja anirem perfilant i no hem de posar tanta aiguarràs al pinzell, volem que els colors siguin més intensos. Anirem seguint les parts dels objectes que observem i anirem fent els detalls. Les ombres les marquem enfosquint els colors i les zones més il·luminades les podem fer afegint tocs de pintura blanca.



Eps, no hem acabat encara. Ara hem de pintar el marc de la tela. Podem triar el color que vulguem per tal que ressalti tot el quadre.



Ara sí, ja hem acabat. Ho deixem tot ben net, netegem els pinzells amb aiguarràs, les taules, tapem i endrecem les pintures i aixi les tindrem a punt per un altre dia.

Així van quedar de vistosos els nostres quadres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada