divendres, 16 de febrer del 2018

TRUITA DE PATATES

Al gener vam pensar que podria estar bé intentar fer una truita. 

INGREDIENTS per a 4 persones: 

  • 4  o 5 patates mitjanes tirant a grans
  • 1 ceba grossa
  • oli d'oliva suau
  • 5 ous
  • sal

PREPARACIÓ: 

Pelem les patates i la ceba. Tallem la patata a rodanxes no massa primes i la ceba a llunes.
Posem dos dits d'oli a la paella i fregim la patata i després la ceba i salem, primer a una intensitat mitja  i després a foc suau tapant la paella uns 15 minuts. Remenem de tant en tant per tal que no s'enganxi. Sabrem que és cuita quan amb la forquilla de fusta la punxem i la trobem prou tova sense que estigui massa desfeta.







Colem amb un colador, posant a sota un bol gran per recollir-ne l'oli, i procurem que quedi ben eixut.
Posem una paella al foc, més petita que la que hem fet servir per fregir, amb una cullerada sopera de l'oli que haurem recollit i preparem un plat de diàmetre més gran que la paella i ben pla, ens servirà per tombar la truita.
Batem els ous dins d'un bol gran i tot seguit hi afegim la patata i la ceba. Remenem bé.

Aboquem la barreja quan l'oli sigui ben calent. Baixem un pèl la intensitat del foc. Amb una espàtula de fusta anirem voltant el diàmetre de la truita i amb el mànec l'anirem movent perquè no s'enganxi.



Passats uns 3-4 minuts posem el plat a sobre i tombem la truita, tornem a posar oli a la paella i. quan trobem que és prou calent, aboquem amb compte la barreja. Ara és el moment d'anar fent la truita ben rodona amb l'ajuda de l'espàtula, mimeu-la. Tot això a foc suau perquè quedi ben cuita. amb el mànec anem movent-la per evitar que se'ns enganxi i quan veiem que ja és cuita, la tornem a tombar. Si creiem que no està prou cuita sempre podem tornar-la abocar amb compte.

Ara només cal que feu un bon pa amb tomàquet i a gaudir!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada