dimecres, 3 de juliol de 2019

AMANIDA D'ARRÒS

Com que al tercer trimestre comença el bon temps vam escollir un plat refrescant, l'amanida d'arròs.

INGREDIENTS:
1/2 Kg d'arròs
1/2 kg de tomàquets
3 llaunes petites de tonyina
2 pot d'olives
1/2 dotzena d'ous
1 enciam
1 pot de maionesa


UTENSILIS:
·         Olla
·         Pot
·         Ganivet
·         Forquilla
·         Bol
·         Cullera de fusta
·         Escorredora

EL·LABORACIÓ:
Posem l’olla al foc i quan bulli l’aigua hi afegim l’arròs. El deixem bullir 20 minuts, el traiem i l’escorrem bé afegint-hi aigua freda. Agafem un pot, hi afegim aigua i amb l’aigua freda hi posem els ous.


Quan comenci a bullir calculem 7 minuts de cocció. Els refredem i els traiem la closca. Els aixafem amb un forquilla però en reservem dos per a la decoració.



Netegem i tallem els tomàquets ben petits i els afegim al bol on hi ha l’arròs, i els ous durs aixafats. Obrim les llaunes de tonyina, traiem l’oli sobrant i amb una forquilla esmicolem bé la tonyina i l’afegim al bol.

Seguidament traiem les fulles de l’enciam i les netegem. Després les tallarem ben petites i les afegim al bol. Agafem les llaunes d’olives, en traiem el suc i les afegim al bol.
Barregem bé tots els ingredients i els podem posar al plat amb un motlle de qualsevol forma. Llavors ratllarem els dos ous que hem reservat pel damunt.

Cadascú s’hi podrà afegir, salsa de tomàquet, maionesa, oli d’oliva... segons les preferències.




Cap comentari:

Publica un comentari