Ingredients per a 6-7 gotets:
-Per als postres de llimona:
·
2 pot menut de llet condensada (400 g)
·
8 iogurts naturals (amb grecs o iogurt de pot de vidre
queda molt bé)
·
De 90-125 ml de suc de llimona (suc de 6 o 8
llimones)*
*si vols, esprem 5 llimones i ho proves, i si encara
t’agrada més àcid, posa-li el suc de la quarta
-Per al cruixent de galeta:
·
200 g de mantega tova
·
200 g de sucre morè*
·
200 g de farina
·
200 d’ametlla mòlta**
**Si és per a acompanyar uns postres molt dolços, pots
reduir la quantitat de sucre
**L’ametlla pot ser pelada o amb pell
Estris per les postres de llimona: espremedor,
bol, espàtula per a remenar, colador
Estris per al cruixent de galeta: bol,
forquilla, paper de forn, corró
Elaboració:
-Elaboració de les postres de llimona:
1.- Fes el suc de llimona i reserva’l.
2.- En un bol gran aboca la llet condensada i
els iogurts. Remena fins que obtingues una barreja homogènia.
3.- Agrega el suc de llimona passant-lo
per un colador. Al principi et semblarà que es talla però així que vagis
remenat, veuràs que el que fa la llimona és espessir la barreja.
4.- Posa en gots de vidre (poden ser
dels del iogurt). Tapa amb film o paper d’alumini i deixa reposar en la nevera
un parell d’horetes.
-Elaboració del cruixent de galeta:
1.- Escalfa el forn a 180ºC funció
ventilador + dalt i baix.
2.- Deixa la mantega una bona estona
fora de la nevera fins que estigui molt tova. Primer barreja amb
el sucre i després agrega la resta d’ingredients.
No cal treballar molt la massa.
3.- Estén la massa entre dos papers
de forn.
4.- Enforna durant uns 10
minuts a 180ºC. Estarà fet quan comencen a daurar-se les vores. Semblarà
que la pasta està tova i que no està feta encara, però no la deixes més temps
perquè es torrarà massa. Quan es refredi, s’endurirà i estarà cruixent.
5.- Trau del forn quan estigui fred esmicola’l.
Booníssim!!! fresc,dolç i una mica àcid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada