divendres, 29 de març de 2019

LASANYA DE CARN

INGREDIENTS (per a 8 persones):


  • 600gr de carn picada de vedella             
  • 400gr de carn picada de porc
  • 8 plaques de lasanya
  • 4 pastanagues
  • 4 cebes
  • 6 grans d’all
  • 800gr de salsa de tomàquet
  • 200gr de formatge ratllat
  •  oli d’oliva verge extra
  •  sal     


UTENSILIS:
·         Olla
·         Paella
·         Forquilla de fusta
·         Escorredor
·         Safata de forn


EL·LABORACIÓ:
 Peleu i piqueu la ceba i els alls. Peleu les pastanagues, amb un pelador, i talleu-los a dauets.  



                                         

Com sempre, a l’hora de fer servir els fogons demaneu ajuda a un adult. En una cassola, amb un raig d’oli, coeu lentament la ceba amb els alls i les pastanagues, 20 min.
Afegiu-hi la salsa de tomàquet, amb molta cura, i continueu-ho coent 10 min més.
Poseu-hi l’orenga i la carn picada, i deixeu-ho coure tot 5 min més.



 
Bulliu 10 min les plaques de lasanya en abundant aigua i sal. Coleu-les, refresqueu-les immediatament i esteneu-les sobre un drap de cuina humit.

Unteu amb oli la base d’una safata de forn. 
Col·loqueu-hi les plaques de lasanya, cobriu-les amb una capa de carn picada amb salsa de tomàquet i aneu fent pisos. Han de quedar tres capes de farcit i quatre de pasta.






  Acabeu-ho posant-hi formatge ratllat per sobre.

                                                      

Gratineu-ho al forn i ja podeu portar la lasanya a taula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada