dijous, 27 de setembre de 2018

REFRESCANT DE LLIMONA


Ingredients per a 6-7 gotets:

-Per als postres de llimona:
·                     2 pot menut de llet condensada (400 g)
·                     8 iogurts naturals (amb grecs o iogurt de pot de vidre queda molt bé)
·                     De 90-125 ml de suc de llimona (suc de 6 o 8 llimones)*
*si vols, esprem 5 llimones i ho proves, i si encara t’agrada més àcid, posa-li el suc de la quarta

-Per al cruixent de galeta:
·                     200 g de mantega tova
·                     200 g de sucre morè*
·                     200 g de farina
·                     200 d’ametlla mòlta**
**Si és per a acompanyar uns postres molt dolços, pots reduir la quantitat de sucre
**L’ametlla pot ser pelada o amb pell

Estris per les postres de llimona: espremedor, bol, espàtula per a remenar, colador


Estris per al cruixent de galeta: bol, forquilla, paper de forn, corró

Elaboració:

-Elaboració de les postres de llimona:

1.- Fes el suc de llimona i reserva’l.


2.- En un bol gran aboca la llet condensada i els iogurts. Remena fins que obtingues una barreja homogènia.

3.- Agrega el suc de llimona passant-lo per un colador. Al principi et semblarà que es talla però així que vagis remenat, veuràs que el que fa la llimona és espessir la barreja.



4.- Posa en gots de vidre (poden ser dels del iogurt). Tapa amb film o paper d’alumini i deixa reposar en la nevera un parell d’horetes.


-Elaboració del cruixent de galeta:

1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.- Deixa la mantega una bona estona fora de la nevera fins que estigui molt tova. Primer barreja amb el sucre i després agrega la resta d’ingredients. No cal treballar molt la massa. 


3.- Estén la massa entre dos papers de forn.

4.- Enforna durant uns 10 minuts a 180ºC. Estarà fet quan comencen a daurar-se les vores. Semblarà que la pasta està tova i que no està feta encara, però no la deixes més temps perquè es torrarà massa. Quan es refredi, s’endurirà i estarà cruixent.

5.- Trau del forn quan estigui fred esmicola’l.


Booníssim!!! fresc,dolç i una mica àcid.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada