divendres, 25 de maig del 2018

ROSES DE POMA

ROSES DE POMA

Per preparar un bona parada per Sant Jordi ens vam atrevir a fer Roses però no de debò, aquestes eren comestibles!!

Ingredients per 6 roses de poma: 

1 làmina de pasta de full refrigerada
2 pomes ecològiques vermelles
El suc de mitja llimona
1 cullerada de farina
3 cullerades soperes de melmelada de préssec o d’albercoc
Canyella en pols (opcional)
Sucre en glaç per decorar

Preparació:
Preparem en un bol amb una mica d’aigua i el suc de llimona. Tallem les pomes per la meitat, els traiem el cor i les tallem a rodanxes molt fines com fulles de paper, la mandolina és l’estri ideal per fer-ho. No les pelem per donar-li el color de vermell dels pètals de rosa, un cop tallades les posem en el bol amb llimona i aigua, per tal d’evitar que s’oxidin i canviïn de color.


Posem el bol al microones per espai de uns 3 minutes cosa que courà una mica els fulls de poma i els farà mes manejables i més tous.
Separem i estirem la pasta de full en un taulell net i lleugerament enfarinat. Fent servir un corró per estirar la massa una mica, tractant de mantenir-la en una forma rectangular. Tallem la massa en 6 tires.

Posem tres cullerades de melmelada d’albercoc o préssec en un bol juntament amb dues cullerades d’aigua i ho posem al microones durant aproximadament 1 minut, cosa que farà que la melmelada sigui més untuosa i fàcil d’escampar.

Preescalfem el forn a 190º C. Mentre posem a escórrer les làmines de poma de l’aigua amb llimona.
Col•loquem les làmines de poma a la pasta de full ocupant la meitat de l’alçada, dobleguem cap amunt la part inferior de la pasta de full.

Comencem a enrotllar la pasta plegada amb molt de compte segellant la vora, i col•locant les flors al forat del motlle de magdalenes o silicona, el de silicona no hi ha necessitat de greixar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada